Toplinske pumpe

Kronoterm toplinske pumpe

Toplinske pumpe su sustavi jeftinog i ekološki čistog načina grijanja. One mogu crpiti toplinu iz vode, zemlje ili zraka. Rade na principu sličnom kao i rashladni uređaji. Toplinske pumpe najčešće koriste freone kao rashladni medij, ali mogu koristiti i neke druge plinove (npr. amonijak). Najjednostavniji oblici toplinskih pumpi su klima uređaji koji griju i hlade, tzv. inverteri. Oni crpe toplinu iz zraka, najlakši su za montažu i najjeftiniji. Složeniji oblici koji daju i više energije su sustavi koji se ukapaju pod zemlju gdje se koristi unutarnja toplina zemlje koja podiže temperaturu rashladnog medija (najčešće nekog od plinova freona). Toplinske pumpe su bolji izvor grijanja od fosilnih goriva koja polako nestaju, zagađuju okoliš i imaju stalan porast cijena.

Kronoterm toplinska pumpa WPL-13-K1 HT

Pogledajte sve Kronotermove modele za grijanje i hlađenje koje imamo ponudi!

KRONOTERM TOPLINSKA PUMPA

PUMPA ZA SANITARNU VODU KAPACITETA 300 LITARA!!!
MALOPRODAJNA CIJENA ZA GOTOVINSKU PLAĆANJE 11.000,00 kn
SAZNAJTE VIŠE
Kronoterm toplinska pumpa WPG-18-1 HT

Iskorištavanje topline podzemne vode toplinskom pumpom je vrlo povoljan izvor energije. Prednost je relativno konstantan temperaturni nivo između +7°C i +12°C. Kako bi mogli koristiti podzemnu vodu, potrebno je izbušiti dvije bušotine, jednu za crpljenje i drugu za vraćanje podzemne vode. U prvu bušotinu umetnemo cijev s potopnom pumpom. Tijekom rada crpka tjera vodu kroz toplinsku pumpu, koja vodi oduzima toplinsku energiju te je ohlađenu za nekoliko stupnjeva (2°C do 4°C) vraća po drugoj, 15-20m udaljenoj bušotini nazad u podzemnu vodu. Količina vode u usisnoj bušotini mora biti dovoljna za neprekidan rad kod najvećih toplinskih potreba.

Pogledajte sve Kronotermove modele pumpi za sanitarnu vodu koje imamo ponudi!

Izdvajamo Kronotermov sustav upravljanja na daljinu

Toplinska pumpa se obično nalazi u podrumu ili kotlovnici. Većina korisnika ne odlazi u podrum ili kotlovnicu s veseljem. Zar ne bi bilo puno ljepše i u duhu našeg vremena, da se toplinska pumpa može se upravljati iz dnevnog boravka, s računala ili s bilo kojeg mjesta pomoću pametnog telefona ili tableta?

Ovim novim kontrolerom korisnik ima pregled i kontrolu nad radom sustava bilo gdje. Korisnik si može prilagoditi različiti operativni raspored za svaki dan u tjednu, grijanje vode na normalan, eko ili komforan mod. Pregledajte sustav na različitim temperaturama, te na taj način dodatno optimizirate i pojednostavite grijanje i hlađenje kuće na temelju vlastitih životnih navika.

Demo sustava upravljanja na daljinu možete pogledati ovdje. (Korisničko ime i lozinka su demo)

Javite nam se za besplatnu ponudu
Bez fasadeStiropor 10 cmStiropor više od 10 cmDrveni objektNeka druga vrsta izolacije


Staro drvoNovo drvoStari PVCNovi PVCGrijanjemHlađenjem


RadijatoriFancoilerPodnoStropnoZidno1f 230V3f 400VKronoterm toplinske pumpe | Šančić d.o.o. | Obrt Šančić